Redactieblog

234 x bekeken 2 reacties

Vaccinatie blauwtong ligt stil door gebrek aan vaccin

Dierenartsen hebben de vaccinatiecampagne tegen blauwtong nog niet af kunnen maken wegens gebrek aan vaccin.

Dat zegt dierenarts Gerrit Hooijer van de dierenartsenorganisatie KNMvD. "De afgelopen drie weken was er geen blauwtongvaccin beschikbaar, omdat het op was. Vooral in Flevoland was een tekort. Via de KNMvD hebben we een platform opgericht zodat dierenartsen die vaccin over hadden dit konden uitwisselen met dierenartsen die vaccin nodig hadden", vertelt Hooijer. Van het platform is weinig gebruikt gemaakt."Mogelijk omdat dierenartsen geen vaccin over hadden."

In het Zuiden is de vaccinatiecampagne volgens Hooijer vrijwel afgerond, terwijl deze in het Noorden nog bezig is. "De tweede vaccinatie bij rundveebedrijven moet op enkele plaatsen nog gebeuren. De belangstelling voor vaccinatie kwam in het Noorden langzamer op gang dan in het Zuiden. Daarnaast is in het Noorden traditioneel minder belangstelling om te vaccineren. Mogelijk komt dat omdat veehouders in het zuiden vaker met intensieve veehouderij te maken hebben, waardoor ze meer gewend zijn aan het gebruik van vaccins."

Het ministerie van landbouw meldt dat er na volgende week weer vaccin beschikbaar is. "Er waren in eerste instatie 6 miljoen doses besteld. De belangstelling voor vaccinatie was echter groter dan verwacht, waardoor we extra vaccin moesten bijbestellen. De productie van deze extra vaccins heeft tijd nodig, vandaar dat er tijdelijk geen vaccin beschikbaar was", aldus een woordvoerder van het ministerie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  de groot

  Laat ze die smeerbende toch houden, het vaccin bevat aluminium hydroxyde en is dus puur gif, zowel voor de dieren als de mensen die het vlees eten na die tijd, dit kan onderandere alzeimer veroorzaken !

  http://en.wikipedia.org/wiki/Aluminum_hydroxide

 • no-profile-image

  toonmechy@tiscali.nl

  De groot, ik denk dat je zelf alzheimer hebt. Niets gemerkt aan de koeien, zijn kern gezond na enting. Nee koeien eten met blauwtongvirus. Wie weet wat dat voor enge ziektes veroorzaakt???

Of registreer je om te kunnen reageren.