307 x bekeken 1 reactie

VWA: toelaten niet-identificeerbare runderen mogelijk

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) vindt dat het Europese verbod op het toelaten van runderen waarvan de herkomst niet bekend is, kan worden versoepeld.

De kans op gevaar voor de volksgezondheid bij niet-identificeerbare dieren is volgens de dienst niet groot. Dit doet zich alleen voor als de runderen ten onrechte jonger worden ingeschat dan dertig maanden; in dat geval worden zij niet getest op BSE. Dit probleem kan worden opgelost door de leeftijdsgrens voor testen te verlagen, aldus de VWA.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dirk

    Het gaat hierin niet alleen om de volksgezondheid, maar vooral om de insleep van dierziekten te voorkomen cq snel te isoleren. Door de aanwezigheid van niet identificeerbare runderen doe je weer een grote stap terug. Heel dom van de VWA. Misschien zit de dienst te wachten op een dierziekte, dan kan deze bodemloze put nl weer aangevuld worden met geld uit Brussel. In het verleden heeft de RVV/VWA steeds de financiele gaten weten te dichten in tijden van dierziekten.
    Ik hoop dat de rundveesector weet wat het te wachten staat. Een nieuwe dierziekte zal maatscappelijk grote gevolgen hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.