Redactieblog

461 x bekeken 4 reacties

Slachterij Wildeboer verkocht

De slachterij Friesland Vlees is definitief gesloten. Dat zegt eigenaar Wildeboer.

De slachterij is verkocht. Wildeboer wil niet zeggen aan wie de slachterij is verkocht. Wildeboer verwacht niet dat er in de toekomst nog geslacht zal gaan worden in de gebouwen.

Afgelopen vrijdag is er een bijeenkomst met de aandeelhouders van Friesland Vlees en de FNV geweest. In dit gesprek werd besloten dat het bestaan van de slachterij niet zou worden voortgezet.

Voor de medewerkers van de slachterij is een sociaal plan uitgewerkt.

Wildeboer heeft nog twee slagerijen in Drenthe en zal zijn aandacht daar verder op gaan richten. "Daarnaast zullen we in Hoogeveen op kleine schaal gaan slachten voor de eigen slagerijen en andere klanten."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Uchter, N

  Ter informatie.........GEKOOKT KIPPENVLEES wordt geimporteerd uit Thailand. ..........KIPPEN- EN KALKOENVLEES Brazilie, Argentinie en Chili......................... RUNDVLEES: USA, Australie, Argentinie, Uruguay, Brazilie.................. LAMSVLEES: Nieuw Zeeland, Uruguay..........................Allemaal landen met een goede tot uitstekende reputatie en kunnen zich prima meten met onze waarden, standaarden en normen die wij voor ons vlees hanteren...............China zal overigens geen rundvlees gaan exporteren, simpelweg omdat ze dat niet hebben.

 • no-profile-image

  Ondernemer

  Toenemende regelgeving en overbodige voorschriften leiden ertoe dat steeds meer kleine ondernemers stoppen.
  In de vleessector leidt dat er toe dat het marktaandeel van VION alsmaar groter wordt. Via haar invloed in PVV/PVE (waar boerenbelang en vleessector belang beiden meest door VION worden aangestuurd) draagt de invloed van VION bij aan meer regelgeving met hierbovengeschetste gevolgen. De monopolie positie van VION wordt versterkt en de paar slachtbedrijven die wel door blijven gaan kunnen (met VION als concurrent) gewoon goed verdienen.
  De veehouder heeft weinig keus en zal uiteindelijk genoegen moeten nemen met een lagere prijs voor het vee dat hij wil verkopen...... en de VION wordt niet gestimuleerd om "het" beter te doen...
  Gevolg: Boer wordt ook hier steeds meer de sluitpost net als bij de zuivel en varkenssector.... en net zoals het heel vroeger was....... Wat blijft erover van de marktmacht van de boeren.....?

 • no-profile-image

  Liesbeth Klok

  Helaas weer een slachterij minder, nog even dan kunnen we ons vlees uit Rusland en China halen. lang leve al de bobo's, dierenaktivisten en de hele reute me teut.Maar deze ???? gebruiken wel champoo, zeep, nagellak , medicijnen en wat nog meer van dierlijke resten wordt gemaakt . HYPROCIET TEN TOP

 • no-profile-image

  gert

  verburg had zeker de vlag uit,nu weer nieuwe misstanden zoeken .VWA zoekt nog 30 dierenartsen om die op te sporen

Of registreer je om te kunnen reageren.