Redactieblog

252 x bekeken 15 reacties

LTO maakt bezwaar tegen hoge waterschapslasten

LTO Nederland maakt op twee manieren bezwaar tegen de nieuwe waterschapslasten.

Volgens de organisatie betalen boeren, die veelal in de categorie ongebouwd zitten, te veel waterschapslasten.

De verhoging van de waterschapslasten komt door de nieuwe waterschapswet, waarin staat dat bijvoorbeeld wegen en spoorwegen worden ondergebracht in de categorie ongebouwd. Dit brengt extra kosten met zich mee.

LTO roept boeren op bij hun eigen waterschap bezwaar te maken tegen de verhoging. Daarnaast pakt de organisatie de kwestie landelijk op via een voortstel voor een alternatieve berekeningsmethode die LTO heeft voorgelegd aan de Unie van Waterschappen. Ook doet LTO een beroep op de Tweede Kamer om op de schreden terug te keren.

LTO vindt het onterecht dat de infrastructurele bouwwerken tot de categorie ongebouwde gronden behoort. "Voor de bouw van een weg of spoorlijn is immers een bouwvergunning nodig. Anderzijds maken alle ingezetenen gebruik van de wegen en spoorlijnen, waardoor de kosten ook gezamenlijk gedragen moeten worden", aldus Peter Prins van LTO Noord op RTV Noord.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Hallo twente heb ik al meerdere malen gedaan en het antwoord mag je raden dus afgewezen en nu zal het dankzij lto lukken Hadden die bestuurders beter op moeten letten en die zijn allemaal van lto huize

 • no-profile-image

  Peerke

  Het waterschapsbetuur bestaat helaas niet alleen uit lto-mensen, in tegendeel, de landbouw komt in de verdrukking. Daarom moeten we lto steunen, zelfs diegene die er niet of nauwelijks op achteruit gaan. Persoonlijk ga ik er ook niet op achteruit maar ik vindt dat we als landbouw wel één front moeten vormen. Daar moet je eens over nadenken Dirk, want dat is vooruit kijken.

 • no-profile-image

  ton

  Je kunt geen bezwaar maken tegen een aangenomen wet, wel tegen de uitvoering ervan.
  Dus alle boeren massaal bezwaar maken tegen de aanslag waterschapsheffing, als deze op de deurmat valt.

 • no-profile-image

  dirk

  Hoe kan dat want lto zit toch in alle waterschappen Vandaar dat falende bestuurders vervangen moeten worden
  Lto zoekt toch goede bestuurders Dankzij lto zijn jaarlijks de waterschapslasten verhoogd Zie nu maar eens omze omlaag te krijgen lto

 • no-profile-image

  gerard vanhommerig

  ho ho, mensen die waterschaps bestuurders de schuld geven hebben de klok horen luiden maar weten niet waar de klepel hangt. Het is de landelijke wetgever, 2e kamer, die deze verdeelsleutel van de heffingen de lokale waterschappen door de strot probeert te duwen. Het gaat hier om een grote blunder van de wetgever die in de lage polders wel toepasbaar is maar in de hoger gelegen gebieden absoluut niet uitvoerbaar is. Deze wet moet dan ook gerepareerd worden voor dat de waterschappen de heffing voor het volgend jaar vaststellen, DUS ONMIDDELIJK, En de natuurtereinen moeten uiteraard ook meebetalen of mogen die weer van andermans belasting geld mooi weer spelen. Verder in dit verband moet mij nog van het hart als we het landbouwschap in de benen hadden gehouden dan was het niet zo ver gekomen, dat was een PBO verantwoordelijk voor alle boeren, daar is in mijn beleving niets voor in de plaats gekomen

 • no-profile-image

  boer

  twente mensen die geen lid zijn van lto helpen toch met colectieve belangen ze hebben alleen maar cometaar .

 • no-profile-image

  j bakkers

  altijd makkelijk om LTO de zwarte piet toe te spelen Zij zijn de enigen die op alle fronten nog wat voor de landbouw doen, dat pakt vaak goed uit, soms niet, niets doen is geen optie

 • no-profile-image

  veehouder

  Dirk, dat bezwaren worden afgewezen is niet zo vreemd. De bezwarencommissie bestaat uit "wijze mannen" die door het waterschap worden aangewezen én betaald. En die betaald die bepaald, je gaat dus bij de duivel te biecht. Alle mooie praatjes over onafhankelijkheid ten spijt, ik spreek jammer genoeg uit ervaring.
  De meeste agrariërs hebben een rechtsbijstandsverzekering. Wat let je deze de opdracht te geven de zaak aanhangig te maken bij de rechtbank? Als alle boeren dit doen is de kans op succes het hoogt. Als er één succes heeft dan moeten ze het systeem van heffingen veranderen.

 • no-profile-image

  gert

  boeren zijn de melkkoeien van de waterschappen

 • no-profile-image

  dirk

  Hoezo twente lto de zwarte piet toespelen Ze zijn mede verantwoordelijk voor de hoge lasten Dat ze nu van de leden op hun lazer krijgen is terecht En wat te denken van diegene die geen lid van lto zijn in gelderland 50% waar lto de beslissing over neemt en die van een andere org lid zijn terwijl ze niet vertegewoordigd zijn Ze gingen klakkeloos akkoord met de verhogingen O twente je zult wel een waterschaps bestuurder namens lto zijn anders reageerde je wel anders

 • no-profile-image

  T J P Leenheer

  de lasten moeten beter verdeeld worden bedrijven die het door kunnen berekenen moeten meer lasten kunnen dragen dan tuinder en boer

 • no-profile-image

  twente

  dirk kraam niet zo veel onzin
  lto doet er alles aan om het voor de boeren zo goed mogelijk te doen .
  help hun daar mee en maak ook bezwaar tegen de waterschapslasten.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Als LTO echt ballen heeft dan roept ze de leden op om de aanslag waterschapslasten te verscheuren

 • no-profile-image

  anne

  volgens mij zijn lto leden ook beter geinformeerd over wat hierbij aan de hand is

 • no-profile-image

  twente

  dirk ik ben geen waterschap bestuurder maar wel boer lig nou niet met modder te gooien en help met bezwaar maken tegen je waterschap dan redden we het meschien en zorg nou eens niet voor twee spalt

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.