Redactieblog

264 x bekeken 1 reactie

Discriminatie boerenleed

Boos en teleurgesteld. Dat ben ik na alle ophef om de laffe activist Wijnand Duyvendak. Die huilde krokodillentranen om het leed, dat bedreigde ambtenaren was aangedaan.

Paginagroot werd dat in de dagbladen uitgemeten. Topambtenaar George Verberg was even wereldnieuws in Nederland. Hij en zijn gezin werden bedreigd. De activisten hadden zelfs getracht via de brievenbus brand te stichten in zijn huis. Ieder sprak hier schande van. Ook Duyvendak, die de activisten aanzette tot hun daden. "Ik heb het niet geweten" was zijn slappe verdediging. Aan m'n hoela!

Maar daar ben ik niet boos om. Ik had niet anders verwacht. Ik ben boos en teleurgesteld omdat in de hele discussie over bedreigde ambtenaren met geen woord wordt gerept over de bedreigingen richting de landbouw. Aan nertsenhouders, die keurig volgens de wet hun werk doen. Aan medewerkers van Instituten, die dierproeven doen. En zo zijn er meer.

Al deze groepen werden en worden, evenals topambtenaar Verberg, bedreigd. Maar daar hoor je de bobo's niet over. Daar kunnen ze niet mee scoren!

Het is je reinste discriminatie. Als Haagse lieden worden lastiggevallen is het voorpaginanieuws. Als boeren en wetenschappers, geheel binnen de wetgeving, hun werk doen, wordt bedreiging doodgezwegen. Dat is meten met twee maten. En een ondersteuning van de Partij voor de Dieren van Marianne Thieme. De achterbannen van Wakker Dier en aanverwante organisaties kunnen gewoon doorgaan met hun verachtelijk gedrag. Want leed, dat boeren wordt aangedaan, deert immers de samenleving niet.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Liefhebber

    Is het een wonder dat ik met groot genoegen heb gezien dat Duyvendak een taart in zijn gezicht kreeg? En wat me het meest verbaasde was de boosheid van Duyvendak. Hij deed aangifte bij de politie. Mij lijkt een taart in het gezicht een schijntje in vergelijking met de bedreigingen, die nertsenhouders ondergaan. Daarom: de taart voor Duyvendak smaakte mij bijzonder lekker.

Of registreer je om te kunnen reageren.