305 x bekeken 8 reacties

Annie Schrijer: VVD wilde me hebben voor Kamer

Tweede Kamerlid Annie Schreijer-Pierik stond tien jaar geleden in de belangstelling van de VVD.

De liberalen probeerden destijds tevergeefs de CDA-politica te strikken zich kandidaat te stellen voor de parlementsverkiezingen.
Dat blijkt uit een interview met Schreijer-Pierik in weekblad Elsevier. "Goed tien jaar geleden werd ik gevraagd of ik niet op de CDA-lijst voor de Tweede Kamer wilde komen", zegt zij. "Een week later kwam de VVD langs. Te laat dus."

Dat die partij in 1998 interesse had in Schreijer-Pierik is opmerkelijk. Het huidige landbouwboegbeeld van het CDA was toen al jaren namens de christen-democraten actief in de lokale en provinciale politiek. Volgens David Luteijn, destijds verantwoordelijk voor de kandidatenlijst van de VVD, is Schreijer-Pierik bij hem nooit in beeld geweest. "Waarschijnlijk is zij door de regio-afdeling gevraagd", zegt hij. "Omdat zij toen heeft gezegd niet beschikbaar te zijn, weet ik daar niks van."

Zelf was de parlementariër vandaag niet bereikbaar voor commentaar. Zij kreeg in 2006 32.000 voorkeurstemmen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hertog jan

  deze mevrouw moeten ze uit het land verbannen. Haar vent (nog niet gecastreerd) is een van de grootste dieren doodschieters uit het land. Door zijn schietwensen heeft zij de flora en fauna wet terug gebracht, zodat er weer enigszins plaats kwam voor de moordernaars en criminelen in de natuur: jagers. Verbannen derhalve dit soort met bedrijf en al. Dit gepeupel dient geen volksvertegenwoordiger te mogen zijn. Hopelijk bent u het eens met mijn wederom wijze woorden.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  VVD wil de landbouw zo snel mogelijk uit Nederland laten verdwijnen, kijk maar naar de uitspraken van Zalm en Jorritsma in het verleden, bovendien zijn we het verraad van Oplaat tijdens de
  MKZ crisis nog lang niet vergeten

 • no-profile-image

  van ginkel

  Je kunt wel zien dat het komkommertijd is, dat zelfs het AGD met een artikel komt over iets van 10 jaar geleden.
  Dat komt het AGD niet ten goede. Dit heeft absoluut geen waarde.
  Valt mij tegen.
  Er zullen genoeg goede artikelen zijn, die van meer belang zijn dan dit.

 • no-profile-image

  gert

  waarom is Annie door J.P. niet gevraagd om minister van landbouw te worden ?

 • no-profile-image

  cornelis

  gelijk heeft ze die vvd heeft niets met de landbouwers vvd gedputeerde hooimaaiers scheld ons regelmatig uit voor primitieve neanderthalers

 • no-profile-image

  Patrick

  Zolang ik geen bewijs van de VVD heb dat dit echt is gebeurd ben ik bang dat dit woorden waren om draag vlak te creeeren voor een extra termijn. Respect dan voor U dat U betrokken bent geweest en invloed kon uitoefenen op belangrijke dingen, daar waar velen U voor gekozen hadden, en dat voor een hele lange periode.
  Maar er zijn vast wel nieuwe talenten binnen de CDA te vinden, dit vak moet je niet 25 jaar willen uitvoeren.

 • no-profile-image

  anne

  volledig met je eens Patrick. Deze mededeling van haar voegt helemaal niets toe. Het bevestigd alleen maar dat na verloop van tijd voor politici als Schreier publiciteit over hun eigen persoon belangrijker wordt dan de zaak. Kwestie van houdbaarheidsdatum dus.

 • no-profile-image

  boer

  Een beetje ondernemende boer kan echt niet zonder de VVD!!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.