Redactieblog

143 x bekeken 1 reactie

VWA bezoekt bedrijven in verband met Q-koorts

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gaat de komende twee weken geitenbedrijven in de Q-koortsgebieden bezoeken.

De VWA gaat inventariseren hoe de hygiëneadviezen, die de Gezondheidsdienst voor Dieren heeft opgesteld, worden nageleefd. Dat is besloten na overleg tussen de ministeries van landbouw en volksgezondheid, RIVM, GGD Nederland en regionale bestuurders.

LNV zal samen met de VWA hobbydierhouders informeren over de hygiënemaatregelen. LNV gaat tevens met mestdeskundigen raadplegen over mogelijke maatregelen die verspreiding van de bacterie bij het uitmesten van de besmette stallen kunnen voorkomen. Ook gaat het ministerie onderzoeken of het vaccineren van de geiten tegen Q-koorts mogelijk en zinvol is.

Op dit moment zijn er 686 mensen besmet met Q-koorts.

Eén reactie

  • no-profile-image

    W Zandbergen

    Neem dan iedereen mee.
    Q-koorts krijg je anders nooit onder controle.

Of registreer je om te kunnen reageren.