Redactieblog

214 x bekeken 14 reacties

Milieudefensie: schaf ministerie van landbouw af

Het ministerie van landbouw is niet in staat de landbouw bij te sturen. Dat schrijft Milieudefensie in Milieudefensie Magazine.

"Gedane beloftes worden keer op keer niet nageleefd. Doelstellingen worden niet gehaald", aldus Milieudefensie. De organisatie pleit ervoor om het ministerie van landbouw op te heffen.

De overheid heeft volgens Milieudefensie de afgelopen decennia gefaald om dierenwelzijn en milieuprestaties van de intensieve veehouderij voldoende te verbeteren. "De handhaving van bestaande regelgeving is slecht en wordt niet of nauwelijks geëvalueerd en de Europese en nationale doelstellingen worden waarschijnlijk niet gehaald of niet nageleefd", aldus Milieudefensie.

De organisatie baseert zich op het rapport van de Algemene Rekenkamer over Duurzaamheid in de intensieve veehouderij en de uitvoering van de reconstructie van het landelijk gebied.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Geef die hele kliek een enkele reis Rusland of china.
  Dan kan die hele kliek daar hun "goede"
  werk voortzetten.
  Goede reis!

 • no-profile-image

  Martin

  Volgens mij heeft MD de afgelopen jaren zitten slapen gezien het feit dat er juist zeer veel veranderd in de agrarsiche sector. Ik zelf denk dat in dit ministerie nog wel het meest is veranderd de afgelopen jaren. Dus is het beter om MD niet langer te laten bestaan.

 • no-profile-image

  Ard Andijvie

  Prima idee. Veel ambtenaren die van gekkigheid niet weten wat ze moeten verzinnen om zichzelf in de belangstelling te zetten. Dit geld in de overtreffende trap voor alle milieu bewegingen. Wat zijn dit in en in trieste figuren zeg. Allemaal geflopt bij het zoeken naar een normale baan en dan rest er niets anders dan je aan te sluiten bij een clubje kanslozen die warempel met hun zelf bedachte onheil (CO2 hype) nog de halve Wereld mee weten te krijgen. Welvaart is een kostbaar iets maar creëert blijkbaar wel een enorm aantal leeghoofden die deze moderne maatschappij niet aan kunnen.

 • no-profile-image

  Theo

  Nooit gedacht dat ik met M.D nog n,s eens zou zijn ,Landbouw onder brengen bij economische zaken ,misschien dat er dan weer wat verdiend kan worden .
  De meeste ministers van L.N.V. hebben vooral oog voor de N, van hun departement.

 • no-profile-image

  boer

  milieu en natuurdefensie zijn verlopen studenten die in hun zielige levendje toch nog een daad willen stellen, erg erg triest!!!

 • no-profile-image

  bill

  Of millieudefensie afschaffen ,lijkt me een veel beter plan

 • no-profile-image

  Piet

  De oplossing is simpel.
  Milieudefensie afschaffen, wakker dier verbieden en ministerie van landbouw onderschuiven bij economische zaken.

 • no-profile-image

  wat een

  Nooit gedacht dat ik het eens zou zijn met MD. Min van landbouw afschaffen zou de landbouw enorm helpen. Als ze de landbouw dan onderschijven bij het Min van Econonomische zaken dat worden wij ook economisch behandeld en hierdoor zullen vele onnodige regels verdwijnen omdat ze niet uit kunnen of gewoon zinloos zijn met veel kosten. De kant die we dan opgaan zal MD wel niet bevallen, maar is voor de landbouw heel goed. Getuigt toch weer dat er alleen maar domme mensen bij het MD werken ; gewoon wat schreeuwen en niet kijken naar de gevolgen.....sukkels

 • no-profile-image

  anneke

  het verstrekken van subsidies aan deze relateerde organisaties stoppen en met dit geld kan de landbouw geholpen worden.

 • no-profile-image

  Dirk

  Scheelt weer een minister, de sector kan het wel zonder. Zonder ministerie ook geen regels. Het handhavend orgaan kan dan ook meteen opdoeken. Prima plan van MD. Ga zo door, het volgende slachtoffer is het ministerie van verkeer oa. Daar wordt ook niets bereikt. En over defensie zijn we ook niet te spreken, haal die jongens maar terug uit Afganistan, hiet is werk zat. En Koenders speelt ook het hele jaar voor sinterklaas, Dat kan ook afgeschaft worden.
  Zo dat zijn er al 4 die kunnen vertrekken. Kunnen al die vrijgekomen ambtenaren weer gewoon aan het werk. Hebben we gelijk de doelstelling van minder ambtenaren gehaald.
  Uitstekend MD daar hebben we wat aan, toon dat je ballen hebt en ga de strijd aan.
  Pak die automobilisten maar aan, al die wegen vervuilen ons mooie boeren land, al die uitstoot vergiftigd onze boerenakkers. Terug in de tijd, allemaal met de fiets of openbaar vervoer. Ga ervoor.Doe eindelijk eens waar je voor staat, anders moeten wij jullie opdoeken.

 • no-profile-image

  mitie

  weet M.D.wel dat elke Ha landbouw grond dat naar nieuwe natuur gaat ;daarvoot 4.5 ha regen woud wordt of is gekapt en dat natuur monumenten 100.000 ha aan landbouw ontrokken heeft dat betekend zij meewerken aan het KAPPEN van 450.000 Ha regenwoud;;door ontpoldering hier minder vlees productie is;vlees productie kan met enkel goed gras totstand komen ZONDER soja voederijng dus geen vlees inport uit Z ;amerikaanse landen ;hoeve ze geen regenwoud te kappen

 • no-profile-image

  Mark

  Milieu defensie heeft maar een doel, het verwoesten van zeer goede landbouwgrond!! De dijken door steken, dat Nederland weer onder water schiet!! Dit is hun milieu, Alles verwoesten, dit door de mensen die alles netjes proberen te houden te laten criperen!! Dat LNV er tot de nek er in zit is bekend, Als dit niet veranderd dan allebij weg!!!

 • no-profile-image

  PLASJE

  ...Plasje vindt het helemaal niet zo moeilijk.... Milieudefensie onder Defensie
  schuiven en direct uitzenden naar weder-
  opbouwgebieden....(...arme jongens aldaar, maar ja...)
  en maak van Landbouw eindelijk een
  economische activiteit! dat probeert
  Plasje ook al jaren (maar ja....nog
  steeds niet verder gekomen dan de
  'Plasjes'...

 • no-profile-image

  pestboer

  MAAK ER MINISTERIE BOERTJE PESTEN VAN !!

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.