Redactieblog

312 x bekeken 22 reacties

Mesttransporteur meermaals in overtreding

Een mesttransporteur uit de gemeente Someren heeft van de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een boeterapport gekregen voor het overtreden van de mestwetgeving.

Bij een onderzoek bij de mesttransporteur is vastgesteld dat de ondernemer in werkelijkheid minder mest heeft afgeleverd aan een Duits bedrijf, dan in zijn administratie is verantwoord. Vermoedelijk is een groot deel van deze mest in strijd met de wet op Nederlandse landbouwgronden uitgereden. De hoogte van de boete wordt door de Dienst Regelingen bepaald.

Enkele dagen geleden werd dezelfde mesttransporteur bij een wegcontrole ook al beboet door de AID. Twee tankwagens waarmee mest richting Duitsland werd vervoerd, voldeden niet aan de voorschriften. Ze waren niet uitgerust met AGR-GPS en monsternameapparatuur. Naast het niet melden en het nalaten monsters te nemen, heeft de ondernemer ook verzuimd vervoersbewijzen op te maken en exportmeldingen te doen voor deze transporten.

Het afgelopen jaar zijn meerdere boeterapporten tegen deze transporteur opgemaakt, voor vergelijkbare overtredingen van de Meststoffenwet. Ook het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie is door de AID op de hoogte gesteld. De boetes en constateringen kan aanleiding zijn voor verdere vervolging. Daarover is nog geen besluit genomen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Naam van deze mesttransporteur vermelden, en daarbij de boete bedrag.
  Sabboteren van de mestwet regels is dan zo over.
  Kunnen de mensen bij AID aan het echte werk beginnen.

 • no-profile-image

  nette boer

  vergunning in trekken van deze zakken vullers .een tank halen met hoge gehaltes
  en erweer 3 terug brengenvan een ander bedrijf met lage gehaltes

 • no-profile-image

  ikke

  ga zo door

 • no-profile-image

  boerke

  ik hoop dat je vakantie nu niet zo lang duurd.

 • no-profile-image

  boerke

  Als hij werkelijk alles zo verkeerd doet, dan had de aid en overheid al lang zijn bedrijf op slot gegooid. Maar andere mest- en varkenshandelaren zijn gewoon jaloers dat hun bedrijven minder omzet maken en dat hij maar blijft groeien. Ze denken gewoon, hoe hoger de mestprijs des te meer verdienen wij er aan. Want alles wat hij exporteerd is hier van de markt af. Dus blijf zeker zo door gaan. Dus collega-boeren, blijf hem steunen door mest en varkens aan hem te leveren.

 • no-profile-image

  boer harm

  kunstmest {energie} is momenteel extreem duur,waarom vrkmest niet laten waarderen?,m.a.w. qua bemestingswaarde zit vrkmest{in vergelijk met kunstmestprijs} op ongeveer 32 Euro per kub, laat akkerbouwers gewoon betalen tegen een gereduceerde prijs die voor alle partijen reeel is , het geleur met mest is dan ook niet nodig! Politieke wil is hierbij wel een vereiste .

 • no-profile-image

  een goei bekende

  jullie moeten niet zo zeiken!!!!!

 • no-profile-image

  aart

  Zulke lieden krijgen een proces en gaan toch weer vrolijk verder,dat heb je met beroepsbedriegers.Ze bevuilen wel hun eigen nest en dat is veel erger.De aid is bang van die man.

 • no-profile-image

  PLASJE

  ..... is dit nou 'witte' 'zwarte' of

  'grijze' mest??, maar dat zal er

  wel niet toe doen.....

  hopelijk wil er flink wat op groeien!

 • no-profile-image

  Henk

  Hard aanpakken, het is toch niet normaal, boeren betalen zich scheel aan de afzet van mest en deze mensen zitten de boel te verkloten terwijl ze mede verantwoordelijk zijn voor de hoge mestafzetkosten. Alle vergunningen intrekken.

 • no-profile-image

  wim

  Als dit verhaal klopt dan zou ik de boeren die normaal mest aan dit bedrijf leveren willen verzoeken dit nooit meer te doen dit in belang van de sector en het milieu want deze mest is natuurlijk wel te veel uit gereden op al bemeste percelen en dit geeft weer een scheef beeld over de bemestingstoestand van deze grond waardoor normen weer aangescherpt kunnen worden

 • no-profile-image

  wim

  Toen er met de minas saldo was opgebouwd en dit ging vervallen heeft menig varkensboer te veel mest op hectares gereden.

 • no-profile-image

  pietje puk

  Goed bezig vd B. te L (gem S). Hoe zou het komen dat de landbouw het vertrouwen van de overheid niet krijgt ??? Kunnen dank zij jou weer nieuwe regels verwachten. Dank U.

 • no-profile-image

  speurder

  Het gaat hier waarschijnlijk over v.d. Broek uit Lierop. Heb al veel negatieve reacties van hem gehoord. Het wordt tijd dat de boeren zulke mensen gaan weren en denken aan de lange termijn in plaats van het korte termijn gewin

 • no-profile-image

  Eerlijke ondernemer

  Deze kl..... is al jaren bezig met gerotzooi. Maar onze controlerende instantie's laten het gewoon toe. Ze beboeten liever de boeren, deze hebben immers geen juristen en avocaten in dienst. Veel makkelijker geld verdienen voor de overheid.

 • no-profile-image

  Boer 365

  Tja, als je goedkoper mest af kan voeren en je varkens dan ook meteen kwijt bent, dan zijn er nogal wat boeren die erin trappen. vd B heeft bakken met geld verdient aan diezelfde boeren. Hij heeft een goede advocaat, dat doet wonderen. De AID pakt de ene BV aan, een andere gaat gewoon door. De boeren die klant bij hem zijn zul je overigens niet horen klagen. De mest weg en de varkens weg. Op wat voor manier maakt ze niet uit.

 • no-profile-image

  varkensboer

  De boeren die met vd B zaken doen hebben echt een plank voor de kop. Zo doorgaan jongens. Maar dan ook niet klagen als je zelf de AID op bezoek krijgt als er van je mestafzet niets klopt want dat weet je zelf ook. Of als je de geleverde varkens aan vd B niet betaald krijgt als het weer eens mis gaat met een bv. Dan moet je ook een grote jongen zijn. Iedereen die met vd B zaken doet weet dat hij op of over het randje loopt. Prima, eigen keuze, maar laat dan de collega veehouders die zich wel aan de regels houden om erger te voorkomen hier niet onder leiden. Wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten

 • no-profile-image

  Dirk

  Die klanten komen vanzelf aan de beurt. Nu ze de grote vis hebben, kan de AID de kleintjes bij elkaar vegen.
  Even de bewijslast bijeen schuiven en de bewuste klanten krijgen een bezoekje waarbij de hoogte van de boete al vast staat.
  Waarschijnlijk zijn de klanten slechter af, daar valt altijd wel wat te halen, bij een lege BV niets.
  Dus klanten van vd. B.... begin maar vast te beven, binnenkort weten we meer.

 • no-profile-image

  ikke boer

  deze transporteur doet teminste wat aan het mest overschot en werkverschaving bij de overheid ga zo door

 • no-profile-image

  A.

  Het is toch vreemd dat vd Broek zo jaren te werk kan gaan!! Terwijl er veel praktijken bij hun gebeuren die niet kloppen. Vroeg of laat betaalt de veesector hier de hoofdprijs voor. En wat hebben we dan verdiend????

 • no-profile-image

  Dirk

  Graag even de volledige naam en toenaam, dan kunnen collega's rekening houden met deze kl....

 • no-profile-image

  varkensboer

  Dank je wel voor het bederven van het imago van de varkenshouderij.
  Door zulke vuilikers hebben de linkse milieu en welzijn fanaten weer inspiratie voor hun doelstellingen.

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.