Redactieblog

285 x bekeken 4 reacties

Mestprijs daalt voor het eerst sinds maart

De prijzen voor mestafvoer op lange afstand zijn voor het eerst sinds begin maart gedaald.

Dat blijkt uit de mestnoteringen van DCA-markt. De laatste maanden was de mestprijs stabiel. De prijs voor afvoer vanuit Deurne en Tilburg daalde deze week met 1 euro per kuub naar respectievelijk € 23,50 en € 22,50. In het midden van het land zijn de afzetprijzen nog stabiel. In de omgeving Barneveld ligt het prijsniveau op € 20,50 terwijl in het Oosten tussen de €21,50 en € 23,50 wordt betaald.

Volgens mestspecialist Pieter Post van DCA komt de daling van de mestprijs vooral door het uitrijdseizoen dat voor de deur staat. "In het Zuiden hebben varkenshouders meer opslagruimte dan in het Noorden. Hierdoor kunnen de varkenshouders besluiten de mest wat langer vast te houden, waardoor er minder mest beschikbaar is op de markt. Hierdoor zakt de prijs in het zuiden."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Dankzij de pluimveehouders die DEP mestverbranding opgericht hebben en wel de neus dezelfde richting in hebben is ook voor de rest van de koei en varkensboeren de prijs gedaald.Stelletje profiteurs.De kleinste sector kan altijd boeten voor de rest!

 • no-profile-image

  Dirk

  Niet zo laag reageren Jan, koei en varkensboeren zijn geen profiteurs maar collega's. Zij profiteren onvoldoende, daarvoor moet Fibroned in Apeldoorn ook nog draaien, dan zal zo'n beetje alle pluimveemest verbrandt worden. Dus koeie en varkensboeren, de schouders eronder.

 • no-profile-image

  Gerrits

  Inderdaad Jan je hebt hiermee een punt ,wij hebben onze nek uitgestoken en met durf ons inleggeld hier in gestoken maar denk niet dat het veel uit zal maken voor de andere sectoren wat de mestprijs betreft onze mest ging toch al voor een heel groot gedeelte naar het buitenland maar WIJ hebben wel wat voor elkaar gekregen waar de andere alleen maar van kunnen dromen succes met de kippen jan

 • no-profile-image

  varkens

  Enorm bedank dan...........

Of registreer je om te kunnen reageren.