Redactieblog

374 x bekeken 1 reactie

Import rundvee vanuit Engeland kan door

Nederland heeft na de vondst van kalveren met runder-TBC geen importverbod ingesteld voor Brits rundvee. Dat zegt het ministerie van landbouw.

“Volgens regelgeving is import en export gewoon mogelijk van bedrijven die niet besmet zijn met runder-TBC. Het beteffende bedrijf was in januari vrij verklaard van runder-TBC, waardoor export weer mogelijk was. In deze periode zijn de kalveren naar Nederland gekomen. Bij een latere controle bleek op het bedrijf toch een besmetting met runder-TBC te zijn”, legt de woordvoerder van het ministerie uit.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    zeer riskant,vrij verklaren van tbc in dit risicovolle gebied is maar een moment opname

Of registreer je om te kunnen reageren.