Redactieblog

239 x bekeken

Facturenservice voor agrarische bedrijven

Agroportal introduceert met steun van ZLTO en Rabobank een online facturenservice voor ondernemers en bedrijven in de agrarische sector.

De initiatiefnemers willen met Z factuur de kosten en administratieve lastendruk rondom het facturatieproces in de keten verlagen. Z factuur is een totaalpakket voor het digitaal verzenden, ontvangen en beheren van facturen.

De initiatiefnemers hebben de ambitie om branchebreed in de (agri)business-to-business de wijze van facturatie te vereenvoudigen. "In de agrarische sector worden jaarlijks ongeveer 35 miljoen papieren facturen verstuurd." aldus Lex van Lent, directeur van Agroportal.

"Die facturen worden tegen hoge kosten en met belasting van het milieu geprint, per post verstuurd en vervolgens door de ondernemer handmatig in het online banking systeem en boekhoudpakket ingevoerd. Dit proces is inefficiënt en gevoelig voor fouten, vertragingen en vergissingen. Met Z factuur lossen we dit probleem in een keer op voor de gehele agrarische sector."

Of registreer je om te kunnen reageren.