Redactieblog

289 x bekeken 3 reacties

SVR bezorgd over platteland

De Stichting Vrije Recreatie (SVR) maakt zich zorgen over de toekomst van het platteland.

"Uit onderzoek van de Wageningen UR blijkt dat in de komende jaren steeds meer klein boeren zullen moeten stoppen en dat daar megabedrijven voor in de plaats komen", aldus SVR. De organistie voor boerencampings vreest voor Franse toestanden in Nederland; een leeggelopen en verrommeld platteland.

De SVR pleit voor een functiewijziging van het platteland, waarbij boeren en burgers worden gestimuleerd om naast het agrarische bedrijf ook andere activiteiten te ontplooien. De organisatie denkt aan natuurbeheer, landschapsbeheer, recreatie, educatie of zorg en dienstbaarheid.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Klaas

  Maak je niet druk het platteland wordt prachtig met al die grote bedrijven.

 • no-profile-image

  henk

  Ik denk dat al die minicampings op het platteland eigenlijk voor de verrommeling zorgen.
  Deze tak van recreatie die eigenlijk als verbreding voor boerenbdrijven moest dienen. In onze omgeving zijn het veelal hobbyboeren en particulieren die deze vorm van recreatie zijn gestart en zo een aanslag plegen op een leefbaar platteland.

 • no-profile-image

  boerin

  moet de boer de mensen met een normale baan van 36 uur vermaken met een dubbele baan ?

Of registreer je om te kunnen reageren.