Redactieblog

269 x bekeken

Politie krijgt meer meldingen van veediefstal

De politie Zaanstreek Waterland heeft na de diefstal van honderd schapen uit het Noord-Hollandse Warder inmiddels vijf andere aangiften van veediefstal gekregen.

Dat zegt de politie. "We hebben na het voorval een oproep gedaan omdat veel veehouders diefstal van vee niet blijken te melden." Na de aanhouding van een vader en zoon uit Winkel die verdacht zijn van de diefstal van de schapen uit Warder, wil de politie de situatie van veediefstal beter in beeld brengen.

De verdachten van de diefstal van afgelopen vrijdag worden niet verdacht van meerdere diefstallen. De eigenaren van de gestolen schapen hebben de dieren met een eigen zoektocht weer teruggevonden op ongeveer 20 kilometer afstand van het weiland waar de dieren uit gestolen zijn.

LTO Nederland pleit voor een betere registratie van veediefstal. In veel gevallen van diefstal zien veehouders hun dieren niet meer terug. Dit komt mede omdat er niet altijd aangifte wordt gedaan bij de politie. In Noord Holland Noord is bij de politie in de afgelopen anderhalf jaar 33 keer aangifte gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.