Redactieblog

251 x bekeken

H5N1 aangetroffen op markt in Hong Kong

In Hong Kong is vogelpest aangetroffen van het type H5N1.

Het virus is gevonden in pluimveemest die bij drie verkoopkramen van kippen op een markt zijn verzameld. Waarschijnlijk is de mest afkomstig van kuikens die gekocht zijn in het binnenland van Hong Kong. De invoer van deze kuikens is inmiddels tijdelijk verboden. Lokale pluimveebedrijven mogen drie weken lang geen pluimvee verkopen. Het ministerie van voedsel heeft alle pluimveekramen op de markt geblokkeerd. De 2700 stuks pluimvee worden geruimd.

Het ministerie heeft op 64 andere markten geen vogelpest aangetroffen. In Hong Kong werd in 1997 de allereerste menselijke besmetting met H5N1 vastgesteld. In december vorig jaar werd ook H5N1 vastgesteld bij wilde vogels.

Of registreer je om te kunnen reageren.