Redactieblog

163 x bekeken

'Behoud biodiversiteit vraagt om agrarische activiteiten'

Behoud van biodiversiteit vraagt niet alleen om specifieke natuurbescherming, maar ook om de handhaving van agrarische activiteiten.

Dat zegt de Europese landbouworganisatie Copa Cogeca. "We zien het grote belang van de biodiversiteit, omdat er een belangrijke link is met een gezond ecosysteem en duurzame productie. De productie van gezond en lekker voedsel moet samen gaan met de bescherming van natuur. In het beleid moet beide aspecten verankerd zijn", zegt Pekka Pesonen, secretaris-generaal van Copa Cogeca.

De organisatie vindt dat boeren het versterken en vergroten van de biodiversiteit niet alleen kan. "Bescherming en de ontwikkeling van biodiversiteit heeft economische kosten en deze kosten worden niet gecompenseerd in de prijs die de boer voor zijn product krijgt. Het is daarom van groot belang dat er financieringsregelingen komen voor groene diensten", aldus Pesonen.

Of registreer je om te kunnen reageren.