245 x bekeken

Vrom Inspectie eist stillegging Denka

Producent van ongediertebestrijders Denka International moet zijn werkzaamheden stilleggen.

Volgens de Vrom Inspectie is er bij het bedrijf structureel en op alle niveaus onvoldoende aandacht voor de veiligheid.

De afgelopen anderhalf jaar hebben verschillende controlediensten overtredingen bij Denka geconstateerd. In april 2007 werd het bedrijf gedeeltelijk stilgelegd vanwege een acuut gevaarlijke situatie. Een half jaar later ontstond een brand in de productielijn en vorige week kwamen er giftige stoffen vrij bij het verhitten van een tank.

Onlangs werd de milieuvergunning van Denka verlengd, maar uit het laatste inspectierapport van de gemeente Barneveld, de brandweer en de Arbeidsinspectie blijkt dat er in de dagelijkse praktijk nog maar weinig verbeteringen zijn aangebracht. De Vrom Inspectie heeft nu bij de gemeente een verzoek tot handhaving ingediend en eist stillegging tot aan alle voorschriften is voldaan.

Denka produceert bestrijdingsmiddelen voor insecten of ander ongedierte in de veehouderij. Het bedrijf bestaat sinds 1932 en heeft de afgelopen jaren flink uitgebreid. Producten van Denka worden over de hele wereld afgezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.