Redactieblog

187 x bekeken 4 reacties

Voorschotprijs Friesland Foods daalt 2 euro

Friesland Foods heeft de voorschotmelkprijs voor mei 2008 verlaagd met 2 euro naar € 35,08 per 100 kilo. Dat komt overeen met een daling van ruim 5 procent.

De melkprijs is berekend op basis van een vetgehalte van 4,45 procent en een vast eiwitgehalte van 3,45 procent.
De vetprijs is met € 0,12 gedaald naar € 2,84 per kilo, terwijl de eiwitprijs met € 0,38 daalde naar € 7,63 per kilo, exclusief BTW.
De zomerheffing van € 2,30 per 100 kilo melk exclusief btw drukt de voorschotprijs. Deze zomerheffing is al in maart van dit jaar ingegaan.

De daling van de voorschotprijs is het gevolg van de ontwikkelingen van de melkprijs bij de indexondernemingen, die ook reageren op de ontwikkelingen op de wereldzuivelmarkt.
De voorschotmelkprijs ligt € 8,06 boven het niveau van mei 2007. Gemiddeld krijgen melkveehouders dit jaar € 10,27 per 100 kilo melk meer dan vorig jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kees

  maar het verschil met vorig jaar zal wel steeds kleiner worden

 • no-profile-image

  theo

  Waarom weer de vermelding boeren krijgen gemiddeld 10.27 euro meer dan vorig jaar vermeld er dan ook bij dat de kosten ook sterk gestegen zijn en dat deze verhoging tegenover vorig jaar veel te weinig is want de kostprijs licht momenteel toch is hoger dan de uitbetaalde melkprijs.

 • no-profile-image

  freek

  hier gaan we weer
  ik zeg kost prijs te hoog of ga zelf in het bestuur van de cooparatie en dan gaan jullie over naar subsiedie en btw.maar praten over mogelijke oplossingen ho maar. nee lekker klagen ,ik zie niemand zeggen he hoor eens ik heb .... euro bespaart/extra verdient door dit te doen of zijn jullie in concurentie met elkaar voor wat een betere plek in de hemel ?

 • no-profile-image

  kees

  hopelijk dat de fusie het waar kan maken

Of registreer je om te kunnen reageren.