490 x bekeken 5 reacties

Poolse werknemers laten Nederland links liggen

Poolse werknemers kiezen steeds vaker voor Engeland of Scandinavische landen om een baan te zoeken in plaats van Nederland.

Als daar geen verandering in komt, leidt dat tot knelpunten op de arbeidsmarkt, zo stelt de uitzendsector.

Volgens bestuurder Tom Sijpestijn van branche-organisatie ABU hebben malafide uitzendbureaus Nederland een negatief imago bezorgd, waardoor Polen liever naar andere Europese lidstaten trekken. Dit terwijl de behoefte aan buitenlandse arbeidskrachten juist toeneemt.

Vandaag presenteerde de uitzendbranche in samenwerking met de vakbonden een dvd met tips om uitbuiting door malafide uitleners te voorkomen. Minister Piet-Hein Donner (sociale zaken), die deze in ontvangst nam, kondigde aan binnenkort zelf met een soortgelijke campagne te komen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  tuinbouwer

  Wat praten sommige mensen toch raar, er bleek uit onderzoek van de arbodienst dAT er vrijwel niet onder betaalt wordt en er is hier wel zo een grote vraag naar personeel dat iedere werkgever het wel in zijn hoofd laat om zijn personeel slecht te behandelen, en wat onderbetaling betreft dan zijn de polen zelf wel assertief genoeg om daar iets aan te doen want deze mensen zijn niet gek en kunnen kiezen wat werk betreft.
  en als er uitzendbureaus zijn die rare dingen proberen dan is dat aan de overheid om de wildgroei aan uitzend bureaus in te dammen

 • no-profile-image

  Prins

  En het is logisch.De Polen worden hier als een slaf behandelt en uitgebuit en nederlanders zeggen nog geen goede woord over ze.Allemaal "dieven, zuiplappen"enz.In Ierland zijn ze met open armen ontvangen.In Nederland ben je iemand als je engelstalig bent.Dus Polen gaan Jullie maar ver weg van hier.

 • no-profile-image

  jolanda

  ik sluit me aan bij Willem uit Polen. de polen komen alleen nog maar als ze op een goede plaats belanden, met goed loon en goede huisvesting. Of dit nu via een uitzendbureau is of in vaste dienst maakt niets uit. In Polen neemt de welvaart zienderoog toe ik ik bemerk dat mijn medewerkers alleen nog hier komen werken omdat het gezellig is in die 6 maanden per jaar. Waarschijnlijk zitten ze niet meer te kijken op uitzendbureau's waar het werk nooit opraakt.
  dat de uitzendbureau's nu al beginnen te klagen is echter niet erg want binnen 3 jaar is het weer net zo erg als 10 jaar terug maar niet door malifide praktijken

 • no-profile-image

  Loekie

  asjemenouw

 • no-profile-image

  willem kroft

  Poolse werknemer kiest er steeds meer voor om bij moeders thuis te blijven. Bij ons in de regio is de werkloosheid rond de 3.5 procent en de lonen zijn de afgelopen jaar met 20 procent gestegen. Tevens zijn de euroos en ponden steeds minder waard. Wij moeten nu al met russen werken om het werk rond te zetten. Over een aantal jaren zal er denk ik geen pool meer zijn die nog naar het buitenland gaat.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.