Redactieblog

184 x bekeken

OIE wil meer aandacht voor rol veehouder bij vaststellen ziekte

Alle veehouders ter wereld moeten meer aandacht hebben voor de belangrijke rol die zij hebben bij het ontdekken van een veeziekte.

Die oproep doet de werelddiergezondheidsorganisatie OIE tijdens haar jaarlijkse vergadering. "De veehouder is de eerste die een veeziekte kan zien bij zijn dieren. Hij speelt hiermee een cruciale rol bij de vroege detectie van de uitbraak van een veeziekte", zegt directeur generaal Bernard Vallet van de OIE.

De OIE pleit voor het opzetten van trainingsprogramma’s waarmee met name kleine veehouders worden geleerd om doeltreffender met deze taak om te gaan.

De OIE benadrukt tevens de steeds sterker wordende overeenkomsten tussen de strijd tegen honger en de strijd tegen dierziekten. Diergezondheid en voedselvoorziening en voedselveiligheid zijn nauw verbonden.

Of registreer je om te kunnen reageren.