185 x bekeken 2 reacties

Meerderheid Kamer wil verlaging superheffing

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil een verlaging van de superheffing.

Daardoor zou de overgang naar de afschaffing van het melkquotum in 2015 gemakkelijker verlopen. Verburg voelt daar niets voor.
CDA, VVD en PvdA vinden dat een verlaging van de superheffing de in hun ogen te beperkte verruiming van het quotum met 1 procent per jaar kan compenseren. Ook Verburg vindt de uitbreiding van het quotum te weinig, maar zij is geen voorstander van een verlaging van de superheffing, zo bleek woensdagavond tijdens een debat. Eerder dit jaar gaf Verburg nog aan dat een verlaging van de superheffing wat haar betreft wel tot de mogelijkheden behoorde.

Ondanks dit verschil van inzicht steunt de Kamer op veel punten de inzet van Verburg. De meeste parlementariërs zijn het met haar eens dat er in de plannen van eurocommissaris Mariann Fischer Boel te veel geld wordt overgeheveld van steun aan boeren naar plattelandsbeleid, vooral ook omdat dit gepaard gaat met scherpere randvoorwaarden. De komende maanden zullen de Europese landbouwministers over de voorstellen onderhandelen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    boerengeld naar plattelandsbeleid,plattelandsbeleid is natuurbeleid

  • no-profile-image

    mat

    Verburg moet pleiten voor verlagen superheffing. Dat is zeer voordelig voor nederland. Onbegrijpelijk dat ze tegen is. Jammer dat ze niet luisteren wil en zelfs geen argumenten aanvoert Hadden we Veerman maar, die luisterde tenminste

Of registreer je om te kunnen reageren.