174 x bekeken 2 reacties

Kabinet: niet één vergunning verblijf en tewerkstelling

Nederland is geen voorstander van een gecombineerde aanvraag van de tewerkstellings- en verblijfsvergunning.

De Europese Commissie wil de procedures voor beide vergunningen laten samenvallen, maar volgens het kabinet bestaan er te veel verschillen tussen de lidstaten in de behoefte aan arbeidsmigranten.

Dat bleek vandaag tijdens een debat in de Tweede Kamer met minister Piet-Hein Donner (sociale zaken) en staatssecretaris Nebahat Albayrak (justitie) over de kaderrichtlijn arbeidsmigratie. Deze moet volgend jaar van kracht worden, maar de Europese lidstaten verschillen onderling op veel punten van mening over de inhoud.

Ook is Nederland tegen het voorstel van Brussel om voor de gehele Europese Unie één loket te openen voor onderdanen uit derde landen die willen werken in een van de lidstaten. Er zou geen noodzaak zijn dit op Europees niveau te regelen, aldus het kabinet.

Aan de regels voor toelating veranderen de voorstellen niets. Daarvoor werkt de Europese Commissie aan een aantal andere richtlijnen, waaronder een voor seizoensarbeid. Over de inhoud daarvan is nog niets bekend.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jaco

  wie kan mij zegen hou het nu zit met mensen die uit roemenie hier willen werken .Hoe kan dat geregelt worden.
  ik wort van het kastje naar de muur gestuurt.
  Graag hoor ik reactie .
  gr jaco

 • no-profile-image

  Boer K

  Natuurlijk wil men niet twee zaken in een regelen. De arbeidsinspectie brengt zoveel geld binnen. Elke overtreding wordt direct beboet met euro 8000 voor het bemiddelings/uitzendbureau en de werkgever waar de werkzaamheden plaatsvinden. Dit brengt zo een gigasom binnen dat Woutertje dit niet past in zijn onbeheersbare begroting....
  Men weet dat mede door het feit dat Poolse mensen NL al wat mijden, er binnenkort meer Bulgaren en of WitRussen etc hier zullen komen. Zo'n slavenbelasting wil men niet kwijt in Balk zijn VOC tijd....

Of registreer je om te kunnen reageren.