167 x bekeken

Geen nieuwe persistentiemethode middelen

Er komt voorlopig geen nieuwe beoordelingsmethode voor de persistentie van bestrijdingsmiddelen in de bodem.

Minister Jacqueline Cramer (Vrom) wil eerst de discussies in Europa afwachten, schrijft zij aan de Tweede Kamer. In opdracht van het kabinet ontwikkelde een werkgroep twee jaar geleden een nieuwe manier om de restanten van middelen in de bodem te beoordelen. Dat was nodig omdat het College van Beroep voor het Bedrijfsleven de bestaande methode had afgekeurd.

Volgens Cramer bestaat er in Europa belangstelling voor het Nederlandse systeem. Zij wil daarom bekijken of een gezamenlijk invoering mogelijk is. In afwachting daarvan zal Nederland de nieuwe methode voorlopig niet hanteren. Als straks blijkt dat de beoordelingsmethodiek toch niet aanslaat, wil zij zich 'weer beraden op de Nederlandse positie'.

Of registreer je om te kunnen reageren.