151 x bekeken 2 reacties

Controles bij Friesland Vlees leveren weinig op

Bij de dagelijkse controles van de Voedsel en Waren Autoriteit bij slachterij Friesland Vlees in Leeuwaren zijn geen risico's voor voedselveiligheid of volksgezondheid aangetroffen.

Dat schrijft minister Gerda Verburg (landbouw) aan de Tweede Kamer. De extra poortcontroles bij het slachthuis hebben twee waarschuwingen aan transporteurs opgeleverd. Beide hadden betrekking op een gebrekkige administratie. In haar brief haalt Verburg uit naar het televisieprogramma Tros Radar, dat volgens haar dierenwelzijn en voedselveiligheid 'op een hoop heeft gegooid'.

CDA'er Joop Atsma is blij met die opmerking. Het toont aan dat informatie van klokkenluiders niet klakkeloos voor waar moet worden aangenomen, zegt hij. De werkelijkheid bij Friesland Vlees laat een heel ander beeld zien dan dat Tros Radar heeft geschetst, aldus het Kamerlid.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    en wat zei die ex-aid'er dan tegen verburg ?

  • no-profile-image

    gert

    ze hebben zo het bedrijf wel naar de bliksem geholpen

Of registreer je om te kunnen reageren.