Redactieblog

355 x bekeken

Al ruim 2000 besmettingen bluetongue in Duitsland

In Duitsland zijn dit jaar al 1.909 besmettingen met bluetongue vastgesteld.

Het gaat om 1.864 runderbedrijven en 23 schapenbedrijven. Het virus werd verder aangetroffen bij zes geitenbedrijven, vijf gemengde bedrijven en elf keer bij wild. Het Friedrich Loeffler Instituut (FLI), het veterinair instituut van Duitsland, kan niet zeggen of het in alle gevallen om nieuwe besmettingen gaat, of dat het gaat om besmettingen van vorig jaar die pas later aan het licht zijn gekomen.

De meeste gevallen werden in Niedersaksen gemeld. In januari en februari werden gemiddeld zo’n 800 nieuwe gevallen gemeld, in maart waren dit er ruim 400. In april zijn er tot vorige week ruim 50 besmettingen geregistreerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.