Redactieblog

197 x bekeken

AID stuit op illegale slachtplaats voor schapen

De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft in Zuid-Holland een illegale slachtplaats aangetroffen.

Op een veehouderijbedrijf in de omgeving van Leiden werden huiden en slachtafval aangetroffen van schapen die kort daarvoor waren geslacht. Bij nader onderzoek bleek in een schuur een slachtplaats te zijn, die vermoedelijk werd gebruikt voor rituele slachtingen. De AID trekt deze conclusie op basis van de aanwezige middelen voor de slacht en eerdere illegale slachtplaatsen voor rituele slachtingen die werden aangetroffen door de AID.

De slachtplaats was recentelijk nog gebruikt, aangezien er vers bloed werd aangetroffen. "De capaciteit van de slachtplaats is niet heel groot, maar naar verwachting werd er gemiddeld een schaap per dag geslacht, afhankelijk van de vraag. Er werd waarschijnlijk niet voor grootschalige handel geslacht", aldus een woordvoerder van de AID.

De aanwezige slachtapparatuur is door de AID in beslag genomen. De eigenaar van het bedrijf kreeg proces-verbaal voor het ontbreken van een erkenning voor het slachten en voor het slachten zonder veterinaire keuring. Het slachtafval is afgevoerd naar het destructiebedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.