Redactieblog

640 x bekeken 3 reacties

Verzekering tegen weerschades in gewassen

Verzekeringsmaatschappij Vereinigte Hagel biedt als eerste in Nederland een verzekering aan tegen verschillende weerrisico’s.

De verzekeraar biedt onder de naam Secufarm drie gewasschadeverzekeringen aan. De akkerbouwer kan kiezen tussen een verzekering voor alleen hagel, voor hagel, storm en zware regen en bij het zwaarste pakket zijn hagel, storm, zware regen, vorst en uitwintering (het rotten van de plantenwortel als gevolg van afwisselende perioden van vorst en dooi) verzekerd.

"Vereinigte Hagel is marktleider in Europa. Doordat we verspreid zijn over heel Europa kunnen we deze verzekering aanbieden, risicospreiding en ervaring zijn daarbij belangrijk. Voor verzekeraars die in één land opereren is het niet mogelijk om deze verzekering concurrerend te kunnen aanbieden", legt directeur Jan Schreuder van Vereinigte Hagel Nederland uit.

Bij de verzekering geldt voor akkerbouwgewassen geen eigen risico, maar een franchise van 8 procent. "Dit betekent dat wanneer in een gewas meer dan 8 procent schade is ontstaan de volledige schade wordt uitgekeerd. Dit is bij verzekeringen met een eigen risico niet het geval. Dan wordt alleen de schade boven het eigen risico uitgekeerd." Voor peen, uien en witlof geldt bij de weerverzekering een eigen risico van 10 procent omdat deze gewassen onder de vollegrondsgroentetteelt vallen. Bij de verzekering kan ook per gewas een andere verzekering worden gesloten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  guido oomen

  ziet er niet onaardig uit zo op het eerste gezicht.zeker de moeite waard om naar te kijken zo een dag naar het ontvangen van de naheffing van auqapol 6maal de premie ook nog water schade maar geen vergoeding.want auqapol is voor mij verleden tijd.

 • no-profile-image

  ton

  Hier heb ik vaker voor gewaarschuwd; de voorwaarden van Aquapol zijn zo in elkaar gestoken dat de kans op uitkering nihil is. En nou hebben ze dit jaar, naar ik gelezen heb, ook nog niet de voorwaarden strikt gehanteerd. (minimaal 150 ha. in het gebied moet wateroverlast hebben opgelopen alvorens tot uitkering wordt overgegaan).

 • no-profile-image

  ton

  Waarom komt het Agd in haar nieuwsbrief plotsklaps met een "peiling "of overheidssteun nog noodzakelijk is nu een "natschadeverzekering" mogelijk is".
  Met wel doel wordt deze peiling opgezet Agd?

Of registreer je om te kunnen reageren.