Redactieblog

147 x bekeken

'Nog geen nieuwe bluetongue-besmettingen'

De Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) heeft nog geen nieuwe meldingen van bluetongue ontvangen.

"We hebben wel verdenkingen ontvangen, maar op basis van onderzoeken die we hebben laten uitvoeren blijkt dat we nog geen nieuwe besmettingen zijn", aldus een woordvoerder van de VWA.

Op internet gaan er geruchten onder veehouders die melden dat er nieuwe besmettingen zijn. Ook het Centraal Veterinair Instituut (CVI) kan nog geen nieuwe besmettingen bevestigen. "We onderzoeken nog steeds klinische verdenkingen en vee dat voor export onderzocht moet worden. Hier zijn positieve gevallen bij, maar het is niet onderzocht of de dieren dit voorjaar nieuw besmet zijn", aldus een woordvoerder van het CVI.

Of registreer je om te kunnen reageren.