157 x bekeken 1 reactie

Intensieve controles op IPPC-vergunning

Er komen extra controles op IPPC-vergunningen. Minister Jacqueline Cramer (Vrom) stuurt daarvoor 25 inspecteurs naar 40 verschillende gemeenten.

De Europese IPPC-richtlijn schrijft voor dat milieuvervuilende bedrijven de best beschikbare technieken gebruiken om verontreiniging zo veel mogelijk te beperken. Dit geldt ook voor grote intensieve veehouderijen.

Twee jaar geleden bleek dat gemeenten een grote achterstand hebben met het verlenen van IPPC-vergunningen. Eind vorig jaar was die nog steeds niet ingelopen. Cramer kondigt aan actie te zullen ondernemen als er tekortkomingen worden gesignaleerd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    knorine

    weer een politie erbij van een ander ministerie

Of registreer je om te kunnen reageren.