Redactieblog

294 x bekeken

Greenmills start uniek groen bioproject in Amsterdamse haven

Burgemeester Job Cohen van Amsterdam heeft de eerste paal van de bouw van een biodieselfabriek in Amsterdam geslagen.

De biodieselfabriek, met de naam Greenmills, gaat organisch restafval en organische reststromen omzetten tot biobrandstoffen en groene stroom. De fabriek kost 90 miljoen euro. Het project wordt eind 2009 opgeleverd.

In de fabriek zal voldoende stroom worden geproduceerd voor eigen gebruik en voor 35.000 huishoudens. Uit reststromen uit de voedings- en genotmiddelenindustrie en bijvoorbeeld gebruikt frituurvet zal jaarlijks meer dan 25 miljoen kuub biogas worden geproduceerd. De restproducten worden gebruikt als meststof in de landbouw en voor potgrondproductie.

Naast de vergister komt er een biodieselproductie uit gebruikte olieën en vetten. Bij een speciaal tankstation bij Greenmills kunnen jaarlijks 150.000 auto’s voorzien worden van biodiesel, bio-ethanol en biogas.

Of registreer je om te kunnen reageren.