324 x bekeken 2 reacties

Extra 120 miljoen voor duurzame energie

Het subsidiebudget voor duurzame energie wordt met 120 miljoen euro verhoogd.

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) stemt in met de door de coalitiepartijen in de Tweede Kamer gewenste verhoging van het budget van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE).

Begin deze maand dienden de fracties van CDA, PvdA en Christenunie een motie in, waarin zij Van der Hoeven opriepen 120 miljoen euro extra in de regeling te stoppen. Dit geld zou moeten worden besteed aan zonenergie, biomassa en biogas. De minister gaf toen aan welwillend tegenover dit verzoek te staan, maar niet te weten of zij daar geld voor vrij kon maken.

Dat is nu gelukt, schrijft zij aan de Tweede Kamer. Het extra budget wordt gehaald uit een pot voor duurzaamheidsprojecten in ontwikkelingslanden. Eerder deze week stemde een meerderheid van het parlement ook voor een motie om binnen de SDE het subsidiebedrag voor co-vergisting te verhogen. De Kamer wil dat dit 15 cent per kilowattuur wordt, in plaats van de voorgestelde 12 cent.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Maarten

 • no-profile-image

  g kuiper

  hallo
  geld de subsidie voor duurzame energie ook voor het plaatsen van zonnecollectoren op mn boerderij?
  of het plaatsen van een zonneboiler?
  graag reactie hierop en anders wil ik graag weten waar ik zulke informatie vandaan kan halen.

  g kuiper veendam

Of registreer je om te kunnen reageren.