Redactieblog

188 x bekeken 1 reactie

Brussel trekt 72,5 miljoen euro uit voor vaccinatie bluetongue

Europa heeft het Nederlandse vaccinatieplan tegen bluetongue goedgekeurd en trekt 72,5 miljoen euro uit voor de verwachte noodvaccinatie.

De co-financiering van het vaccinatieplan is hiermee ook bevestingt. Europa betaalt per vaccin 60 cent, waarmee de kosten van het vaccin vrijwel geheel vergoed is. Voor het vaccineren van het vee betaalt Brussel 2 euro per koe en € 0,75 per schaap.

Naast het Nederlandse vaccinatieplan werden ook de vaccinatieplannen van België, Frankrijk, Tjechië, Spanje, Denemarken, Duitsland, Portugal en het Verenigd Koninkrijk goedgekeurd. Het Verenigd Koninkrijk krijgt geen co-financiering. Het land had hier ook niet om gevraagd. In het VK mogen boeren zelf vaccineren, in de andere landen mogen alleen dierenartsen vaccineren tegen bluetongue.

Eén reactie

  • no-profile-image

    rian

    Mooi zo, en nu snel aan het werk!!

Of registreer je om te kunnen reageren.