322 x bekeken 3 reacties

Brede steun voor verbod op seks met dieren

Seks met dieren moet worden verboden. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt een initiatiefwetsvoorstel van Harm Evert Waalkens (PvdA) daartoe.

Waalkens stelt voor ontuchtige handelingen met dieren strafbaar te stellen. Hij noemt bestialiteit ongewenst en stelt dat een meerderheid van de Nederlandse bevolking dezelfde mening is toegedaan. Nieuwe regelgeving is nodig omdat er nu alleen kan worden opgetreden als een dier letsel oploopt.

Bijna alle partijen spraken gisteren tijdens de behandeling van het voorstel hun waardering uit voor het plan. Het CDA zegt dat hier een moreel signaal van uit gaat naar de samenleving. “Wij zeggen nu dat ook zedelijke normen strafrechtelijk gehandhaafd kunnen worden”, aldus Sybrand van Haersma Buma van die partij. Krista van Velzen (SP) stelde dat Nederland ‘door lakse wetgeving een walhalla voor dierenporno is geworden’ en steunt daarom het voorstel.

Toch was er ook kritiek, met name van de VVD. Die partij vraagt zich af wat de meerwaarde is van de plannen van Waalkens. Kamerlid Fred Teeven noemde seks met dieren ‘van de ratten besnuffeld’, maar vindt wel dat de overheid terughoudend moet zijn met het vastleggen van een moreel oordeel in wetgeving.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boer

  prima om dit te verbieden, maar let wel op dat deze wet niet misbruikt wordt om KI ( oid ) te verbieden!

 • no-profile-image

  Adri Dupont

  Het verbaast me dat seks met dieren niet allang in het wetboek van strafrecht is opgenomen als delict, waarop passende sancties moeten worden uitgevoerd. Iedere tip over seks met dieren en aanverwant bestialiteitsgedrag moet serieus genomen worden.
  Ons opsporingsapparaat (politie) moet daartoe worden uitgebreid, want met de bestaande middelen staan wij als maatschappij met de rug tegen de muur, en krijgen criminele elementen nog meer macht. Wat ik ervan vind?
  Dit is misbruik van een heel schadelijke soort. Waar slechts enkele criminelen profijt van hebben.Willen wij dat? Ik dacht het niet.
  Namens een partijvoordeDieren-lid,
  A.Dupont,A.

 • no-profile-image

  gerrit

  wel een verbod op seks met dieren vastleggen, wat trouwens erg goed is deze dieren hebben geen keuze dus moeten beschermd worden. Maar een andere wet, de bescherming van godslastering moet eruit, dat is ouderwets, omdat je alles moet kunnen zeggen. en dat geeft teveel ruimte aan fundamentalisten.

  Denk even met mij mee, de dieren moeten extra beschermd worden en God is er niet, mag er niet zijn en mensen mogen gewoon beledigd worden als hun dierbare God beledigd wordt. Dus godslastering doet er eigenlijk niet zo toe.

  We zijn echt een richting aan het ingaan dat aan de ene kant God moet worden losgelaten: we laten alles over aan de ratio, waarmee we er echt niet uitkomen wat nou echt waar is. Wat jij vind is waar, terwijl er maar 1 waarheid bestaat, mensen zoeken niet meer naar waarheid. Aan de andere kant: dieren moeten extra beschermd worden. Mensen denk alstublieft na: dieren moeten gecremeerd, beschermd, mogen niet meer productiematig worden gehouden en God mag niet bestaan want wij willen eigen baas zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.