171 x bekeken 1 reactie

Afspraken met bedrijfsleven over biodiversiteit

Het kabinet wil afspraken maken met het bedrijfsleven over het behoud van biodiversiteit.

Met name in de sectoren hout, veenwinning, plamolie en soja moet er meer aandacht komen voor duurzaamheid en de bescherming van dieren- en plantensoorten.

Dat staat in het beleidsprogramma biodiversiteit 2008-2011 van de ministers Gerda Verburg (landbouw), Jacqueline Cramer (vrom) en Bert Koenders (ontwikkelingssamenwerking). De komende jaren werkt een nieuw op te richten taskforce biodiversiteit aan een advies dat als basis voor de afspraken moet dienen. Die worden uiterlijk in 2011 gemaakt.

De taskforce gaat ook kijken naar de mogelijkheden om het bedrijfsleven financiële compensatie te vragen voor de aantasting van biodiversiteit. Het beleidsprogramma kost jaarlijks zo'n 2,3 miljoen euro extra. Het geld wordt door de verschillende departementen samen betaald.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ab

    De vlas teelt en de bietenteelt die het moeilijk hebben niet verloren laten gaan draagt bij aan de roep om diversiteit te behouden. Besteed hier dan geld aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.