Redactieblog

232 x bekeken 2 reacties

Vermeer: voedselprobleem meest urgente crisis

Het wereldwijde voedselprobleem is de meest urgente crisis op dit moment.

Dat zegt voorzitter Antoon Vermeer van ZLTO op het jaarlijkse ZLTO-congres in Kaatsheuvel. "Het begon met de klimaatcrisis, gevolgd door de voedselcrisis en de kredietcrisis", vertelt Vermeer.

De kredietcrisis is volgens de bestuurder vooral een probleem van de relatief welvarende mensen. "De klimaat- en voedselcrisis raken direct aan de bestaanswaarde van miljarden mensen. Bij de kredietcrisis ligt dit anders." Die crisis ontstond volgens Vermeer doordat het financiële systeem volledig is losgeraakt van de behoefte van mensen. "Door ondoorzichtige producten is het financiële systeem als een kaartenhuis in elkaar gestort."

De crises maken van duurzaam ondernemen een leidend begrip, vindt Vermeer. ZLTO gaat hierop in door een richtinggevend kompas te ontwikkelen voor ondernemers in de groene ruimte. Centraal hierin staan de levenskwaliteit van de mens en zijn omgeving, economisch rendement, optimaal gebruik van energie, water, mineralen en biodiversiteit en de natuurlijke kwaliteit van plant en dier.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Karel

    Biologische landbouw hoeft niet te wijken voor natuur.

  • no-profile-image

    gert

    daarom kunnen we ons in nederland veroorloven om zo veel natuur aan te leggen,dat heet blijkbaar duurzaam ondernemen

Of registreer je om te kunnen reageren.