142 x bekeken 1 reactie

Verburg tempert verwachtingen over lagere lastendruk

De ruimte voor het verder beperken van de administratieve lasten voor boeren en tuinders is beperkt.

Dat schrijft landbouwminister Gerda Verburg aan de Tweede Kamer.

In het kabinet is afgesproken dat de lasten die door het ministerie van LNV worden veroorzaakt in 2011 met 18,5 procent zijn teruggedrongen. Volgens Verburg zal het 'een grote inspanning vergen' om dit voor elkaar te krijgen.

In de brief wijst zij er op dat de wensen van sector soms tot meer administratie leiden. Zo zal de roep om flexibele en gedifferentieerde gebruiksnormen voor stikstof al snel tot een toename van de lasten leiden, aldus Verburg.

De minister denkt wel een grote slag te kunnen slaan op het gebied van de regeldruk. Door wetten in elkaar te schuiven, zoals zij bijvoorbeeld van plan is met de natuurwetgeving, denkt zij het ondernemers gemakkelijker te kunnen maken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    tonny

    Door ale regeltjes die regering en ambtenaren extra bovenop de natuureisen van brussel(natura 2000) hebben bedacht lost het probleem vanzelf op. Er blijft geen boer over

Of registreer je om te kunnen reageren.