Redactieblog

711 x bekeken

Veemarkt Purmerend verhuist deze week

De veemarkt van Purmerend gaat deze week verhuizen.

Op de huidige veemarktlocatie in de binnenstad wordt woensdag voor de laatste keer vee verhandeld. De nieuwe veemarktacccomodatie in Purmerend wordt dinsdag 4 maart met de kalvermarkt in gebruik genomen. Na jaren van discussie gaat de veemarkt in in Purmerend op een nieuwe accomodatie buiten het stadscentrum in geprivatiseerde vorm verder.

"We zijn blij dat we in geprivatiseerde vorm verder kunnen. We hebben hiervoor ook een goede ondersteuning gehad van de gemeente. Zij hebben 200.000 euro beschikbaar gesteld", vertelt Jaap Köhne van de Stichting Veemarkt Purmerend. Voor de geprivatiseerde veemarkt zijn ook obligaties uitgegeven. "We richtten ons op 100.000 euro, maar het is het dubbele geworden. Het is een goed begin om met zoveel ondersteuning en achterban te kunnen beginnen."

Op de nieuwe veemarkt worden voorlopig nuchtere kalveren en schapen verhandeld. "We gaan bekijken of we ook volwassen runderen kunnen gaan verhandelen, maar daar is de nieuwe marktruimte nu nog niet voor ingericht. We willen eerst kijken of er belangstelling is voor deze handel", aldus Köhne. In Purmerend worden wekelijks zo’n 600 nuchtere kalveren en zo’n 500 tot 1000 schapen verhandeld. Sinds de MKZ-crisis in 2001 zijn er geen volwassen runderen meer verhandeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.