Redactieblog

216 x bekeken 2 reacties

Risicokaarten van Nederland op internet

De provincies hebben van alle gebieden een risicokaart gemaakt voor overstromingen.

Op de kaarten, te zien op www.risicokaart.nl is per postcodegebied te zien hoe hoog het water maximaal komt te staan na een mogelijke dijkdoorbraak. Met het tonen van de kaarten is Nederland op weg te voldoen aan de Europese Richtlijn Overstromingsrisico’s. De kaarten zijn gemaakt door de provincies, de ministeries van Verkeer en Waterstaat, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en VROM en de Unie van Waterschappen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    wil

    Nee, dat is schadebestrijding. Nederland is zover doorgeslagen met ontwateren dat veel natuur op punt van verdwijnen staat. Het besef is zo zoetjes aan doorgedrongen dat dat een te hoge prijs is voor landbouwproduktie. Zeker omdat niet tot elke prijs de produktie in Nederland tot het uiterste hoeft worden opgedreven. Genoeg is genoeg, en de inrichting van Nederland is al veel te ver doorgeschoten in een richting die het korte termijnbeland van de landbouwsector dient.

  • no-profile-image

    gert

    natuurorganisaties en overheid zetten zelf al een heleboel landbouwgrond onder water. is dat geen risico ?

Of registreer je om te kunnen reageren.