264 x bekeken

PvdD: maak onafhankelijk oordeel stageplaats mogelijk

Scholen moeten aan de hand van een nog te ontwikkelingen toetsingskader een onafhankelijk oordeel kunnen vormen over het nut van een maatschappelijke stageplaats.

Dat vindt Partij voor de Dieren, die hiertoe vanmiddag een motie indiende. Eerder had deze partij al kritiek geleverd op de mogelijkheid dat jongeren ook bij LTO stage zouden kunnen lopen. Volgens Kamerlid Esther Ouwehand is dat ongewenst.

Staatssecretaris Marja van Bijsterveld van Onderwijs is geen voorstander van een toetsingskader. Zij denkt dat scholen juist de ruimte willen om zelf te beoordelen wat een geschikte stageplaats is.

Vanuit de oppositie klonk gisteren meer kritiek op de maatschappelijke stage, die als het aan het kabinet ligt vanaf 2011 verplicht is voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs. De VVD noemde het zelfs een van de slechtste voorstellen van deze regering.

Of registreer je om te kunnen reageren.