Redactieblog

164 x bekeken 5 reacties

Nationale Postcode Loterij steunt natuur en landschap

De Nationale Postcode Loterij steunt de twaalf landschappen met 12,5 miljoen euro. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt op het Goed Geld Gala.

In totaal reikte de Postcodeloterij 225 miljoen euro uit aan 56 goede doelen.
Sinds 1996 ontvingen de twaalf Landschappen ruim 150 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Hiermee zijn vele projecten uitgevoerd zoals herstel van landgoed Staverden, bescherming Schokland, de Maascorridor en Venster op de vallei. De twaalf particuliere natuurbeschermingsorganisaties onderhouden gezamenlijk ruim 100.000 hectare natuur.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mitie

  postcode loterij helpt zo mee aan verkwansing van de landbouw ;;maar nog erger zij helpen aan versnelling ;;afbraak REGENWouD;;elke Ha naar de natuur terug betekend ;;4,5 Ha regenwoud slopen;dom volk toch waar ze mee bezig zijn !!! ??

 • no-profile-image

  gert

  ze steunen ook milieudefensie en meer van die clubs

 • no-profile-image

  wil

  last van oogkleppen? Honger aan de andere kant van de wereld moet je daar oplossen, niet met nog meer intensieve landbouw daar. Weet je waar je de boeren daar mee helpt? Met stoppen met import van veel te gesubsidieerd graan etc. uit oa. Nederland. De boer daar gaat er kapot aan, want blijft zitten met zijn producten. Nederlandse export veroorzaakt honger daar.
  En in Nederland hebben we behoefte aan een gezonde natuur, gelukkig is daar overeenstemming over.

 • no-profile-image

  Henny

  Dat er wat geld uitgegeven wordt, om natuur gebieden te onderhouden in nog wel mee te leven. Maar als er van goede landbouwgrond, natuur gemaakt wordt, gaan alle haren omhoog staan. We leven in een klein land met goede landbouwgrond. Er is op de wereld zoveel honger, dan kan het niet zo zijn dat we het eten uit andere laten kopen waar het goedkoper is dan hier. Je pakt het van die mensen af, die honger hebben. En hier pak je de grond weg, van de boeren die ze hard nodig hebben voor de voedsel productie. Daarbij neem je veel werkgelegenheid weg. Het is daarom niet goed om aan de postcode loterij mee te doen!

 • no-profile-image

  Henny

  Last van oogkleppen? Wat een trietste reactie! Nederlanse boer heeft de grond hard nodig. Je mag de dure grond niet verkwanselen. Er is veel natuur in Nederland, de bossen laten ze gewoon doodgaan. Zo als wel is vaker wordt op gemerkt dat de bomen langs onze wegen bijna op de weg staan, mogen niet gekapt worden. Daarbij laten ze de bomen in de bossen gewoon om vallen. Dit is niet te acsepteren, ze zeggen dat de bomen de longen zijn, maar de longen in het bos laten ze vallen. In het bedrijfsleven is het veiligheid ten top, rijdt men op de weg dan is alle veiligheid schijnbaar niet meer van toepassing. Meer natuur in handen van dit soort mensen is een drama. Het wordt een grote bende, En de boeren brengen alleen maar schade aan de natuur. De boeren werken alle dagen in hun natuur. Dat ziet er goed uit bezig, heel anders dan die troep wat hun natuur noemen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.