Redactieblog

220 x bekeken

NVV ontevreden over voorstel vleesopslag

De varkenshoudersvakbond (NVV) is niet te spreken over het uitstellen van de particuliere opslag van varkensvlees.

Eurocommissaris Mariann Fischer Boel wil met het voorstel om het vlees drie maanden langer te bewaren de varkenssector ondersteunen.

"Het langer opslaan van vlees heeft geen zin. De particuliere opslag is meer iets voor vleesspeculanten. Het is niet de varkenssector die bepaalt wanneer het vlees wel op de markt komt en aangezien vleeshandelaren hele andere belangen kunnen hebben, is dit geen goed middel om de varkenshouders te ondersteunen", aldus voorzitter Wyno Zwanenburg van de NVV.

De NVV had liever gezien dat de Europese Commissie exportrestituties zou ondersteunen. "Hiermee wordt vlees daadwerkelijk van de Europese markt gehaald, waardoor het meer effect heeft dan de tijdelijke opslag"

Of registreer je om te kunnen reageren.