Redactieblog

205 x bekeken 1 reactie

NAJK: effect zuivelfusie pas over vijf jaar zichtbaar

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) verwacht het effect van de fusie tussen Friesland Foods en Campina pas over ongeveer vijf jaar te merken.

"We moeten er rekening mee houden dat het voordeel van de fusie dan pas zichtbaar wordt. Dat is meestal bij dit soort grote fusies", aldus voorzitter Wilco de Jong van het NAJK.

Het NAJK is positief over de doorgang van de fusie. "Hiermee vergroten we de kansen om een goede melkprijs te realiseren en dat is nodig. We moeten mee met de ontwikkelingen in Europa", aldus De Jong. Het NAJK kan nog moeilijk inschatten wat de gevolgen zullen zijn van het afstoten van de fabrieken. "Het is toch vrij fors dat met de fabrieken ruim 10 procent van de melkproductie moet worden afgestoten. Ik verwacht niet dat er veel boeren vrijwillig zullen vertrekken, zeker niet in de huidige zuivelmarkt. Maar het is nu moeilijk inschatten hoe de uitvoering van de maatregelen verder zullen verlopen", aldus het NAJK.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    het kan nog wel een probleem worden om een aantal boeren te vinden die mee willen met de af te stoten fabrieken,misschien zijn er wel een aantal DOC boeren die dat gat willen opvullen,voor hen zal de keus niet zo moeilijk zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.