Redactieblog

219 x bekeken 1 reactie

Blauwtong in Israël

In Israël is blauwtong vastgesteld bij schapen.

Dat meldt de werelddiergezondheidsorganisatie OIE. Om welk serotype het gaat is nog niet bekend. De ziekte is vastgesteld in het zuiden van het land. Blauwtong komt veel voor in Israël, het is endemisch. Sinds 1951 zijn zes serotypen vastgesteld in Israël: 2, 4, 6, 10, 15 en 16. Serotype 4 komt het meeste voor.

Blauwtong in Israël werd onlangs in verband gebracht met de uitbraak van blauwtong serotype 6 in Nederland. In Israël is deze vorm van blauwtong twee jaar geleden bestreden met het afgezwakte levend vaccin dat mogelijk de bron is van de besmettingen met dit type blauwtong in Nederland.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gerard de smet

    verbieden overzee schapen in te voeren!!

Of registreer je om te kunnen reageren.