178 x bekeken 1 reactie

Bedrijven beter af in Moerdijk dan Hoeksche Waard

Moerdijk is met afstand het beste alternatief voor het nu nog in de Hoeksche Waard geplande bedrijventerrein. Door ligging, imago en grondprijs is de Brabantse plaats zelfs aantrekkelijker voor logistieke ondernemingen dan de oorspronkelijke locatie.

Dat blijkt uit onderzoek van de Stec Groep in opdracht van de ministers Maria van der Hoeven (Economische Zaken) en Jacqueline Cramer (Vrom). In de Hoeksche Waard staat een uitbreiding van het bestaande bedrijventerrein gepland van 120 hectare. Een groot deel daarvan is nu nog boerenland. Tegen de plannen bestaat verzet en daarom zijn er tien alternatieve locaties bedacht. Vier daarvan zijn geschikter voor logistieke ondernemingen, zo blijkt.

Wel een mogelijke knelpunt bij Moerdijk als alternatief is de beschikbaarheid van werknemers. Volgens de onderzoekers is de arbeidsmarkt in West-Brabant krap en de verwachting is dat het potentieel de komende jaren alleen maar schaarser wordt.

Eén reactie

 • no-profile-image

  olleke bolleke

  Moerdijk?
  De enige echt goede lokatie voor logistiek onder de rook van Rotterdam is natuurlijk 'knoopppunt Ridderster' welke lokatie (100 ha.) thans beschikbaar is indien Rotterdam snel kan besluiten. Ambtelijke molens......
  Dus:
  inderdaad Moerdijk dan maar

Of registreer je om te kunnen reageren.