Redactieblog

3019 x bekeken 2 reacties

Vrienden van het Platteland opgeheven

De Stichting Vrienden van het Platteland wordt per 1 januari opgeven.

Dat meldt LTO Nederland. Volgens de LTO-organisaties slaagde Vrienden van het Platteland er niet in het totale plaatje van de land- en tuinbouw aan de samenleving te communiceren. "Het ging wel over het welzijn op het platteland, maar onvoldoende over de welvaart die de land- en tuinbouw de samenleving brengt", zegt een woordvoerder van LTO Noord.

Eind 2006 stapte het bestuur van Vrienden van het Platteland al op, waarna LTO de regie over de stichting in handen nam. LTO gaat de komende maanden een nieuwe publiekscampagne ontwikkelen, waarbij de rol die de land- en tuinbouw speelt voor het welzijn en de welvaart van Nederlands meer benadrukt wordt. De naam Vrienden van het Platteland wordt hierbij niet langer gebruikt.

Leden van LTO blijven via hun contributie de promotie van het platteland financieren. Daarnaast worden, net als in de huidige situatie, agribusinesspartners gezocht op campagnes mede te financieren.

De vijf medewerkers van Vrienden van het Platteland komen op straat. "Zij kunnen solliciteren op de nieuwe functies die bij LTO ontstaan door de overname van het communicatiebeleid."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jose

  ik weet dat de vereniging "vrienden van het platteland" niet meer aktief is, maar probeer via dit mailtje iets te vragen. een cliënt van ons (beschermd wonen) is zeer trots op zijn witte t-shirt (polo) met opschrift vrienden van het platteland.
  is er mogelijk nog aan een aantal van die shirts te komen...en uiteraard te betalen?
  mag ook een andere kleur zijn. hij draag het shirt altijd op zijn werk, de zorgboerderij maar hij heeft er maar
  één. beetje tekort , voor elke dag boerderijwerk. ik hoor graag van u
  vriendelijke groeten
  jose (names harun)

 • no-profile-image

  weereldburger

  "Vrienden van het Plattenland" is de naam van de nieuwe omroep. Ze gaan binnen een jaar 50.000 leden halen en het aantal medewerkers kan van 5 naar 25 uitgebreid worden.
  Zonder financiele bijdrage kan er op deze wijze veel aandacht aan de agro sektor gegeven worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.