Redactieblog

195 x bekeken

Verburg: taboe gemodificeerde gewassen doorbreken

Landbouwminister Gerda Verburg vindt dat het taboe, dat ligt op een open discussie over gemodificeerde gewassen, verbroken moet worden.

Ze zei dat tijdens een Europees seminar voor jonge boeren, dat het NAJK in Utrecht organiseert. "Ik vraag me af of het taboe om over gemodificeerde gewassen te praten terecht is. Als landen zich zo verkrampt op blijven stellen tegenover GGO's, is het de vraag wat dit op termijn voor gevolg heeft op de concurrentiekracht. Als we structureel tegen GGO's blijven, kan dit een negatief effect hebben op de positie op de wereldmarkt. Denk aan de voerprijzen voor de veehouderij en de phytophthoraproblemen in aardappelen. Als we kiezen voor een verbod op gemodificeerde gewassen, moeten we ook deze gevolgen accepteren."

Verburg vindt het zaak om nu de discussie over de veiligheid van gemodificeerde gewassen te voeren, met de échte feiten en zaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.