166 x bekeken 1 reactie

Kamer accepteert Verburgs stem voor toelating gensoja

De Tweede Kamer legt zich neer bij de toelating van een nieuwe genetische gemodificeerde sojavariant in de Europese Unie.

Vorige week riep het parlement landbouwminister Gerda Verburg op zich hier tegen te verzetten, maar dat zal zij niet doen. Dat bleek vanmiddag tijdens een spoeddebat over deze kwestie. Met haar opstelling legt Verburg een aangenomen motie naast zich neer, die bovendien gesteund wordt door coalitiegenoten PvdA en Christenunie. Die twee partijen accepteren dat echter en nemen genoegen met de toezegging dat er binnenkort een debat wordt gehouden over voors en tegens van gentech.

Indiener van de motie Hugo Polderman (SP) was minder volgzaam; hij diende een nieuwe een motie in, die het kabinet uitspraken van de Tweede Kamer over Europese kwesties voortaan uit te voeren. Hij ging echter niet zo ver, dat hij een motie van wantrouwen of afkeuren indiende.

Lees ook: Motie van wantrouwen "had geen zin"

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wilma

    Heel erg jammer dat ze niet zover gingen. Voor mij is het genoeg geweest. Ik beschouw mezelf niet langer als Nederlander. Hoe kan ik veilig leven in een land waar men de bevolking gifvoedsel voorschotelt als zijnde veilig? Onbegrijpelijk en niet acceptabel. Voor mij is vandaag een eind gekomen aan de democratie. Ik zie de houding van de ministers als een oorlogsverklaring aan de bevolking. Dat er in de andere kranten niet over is geschreven bevestigd dit. We leven in een dictatuur met staatsbemoeienis met de pers. Ik begrijp nu hoe mijn ouders zich gevoeld hebben toen de Duitsers ons land binnenvielen. Ik voel het negeren van de motie als een oorlogsverklaring aan de burger; de burger telt totaal niet mee. Nu snap ik waarom mensen op Wilders stemmen. Ik stem zelf nooit meer en trek mij terug uit deze zieke samenleving. Voor mij hoeft het allemaal niet meer. Er zijn hier alleen nog verliezers.

Of registreer je om te kunnen reageren.