191 x bekeken

CDA: kabinet moet opvolging vergemakkelijken

Het CDA wil dat bedrijfsopvolging gemakkelijker wordt. Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt vindt dat staatssecretaris Jan Kees de Jager met concrete hiervoor moet komen.

Dat zei Omtzigt (CDA) vandaag tijdens een debat over de modernisering van de successiewetgeving. De Jager bereidt een wetsvoorstel voor, dat in 2010 van kracht moet worden. In een brief lichtte hij onlangs al een tipje van sluier op, maar volgens de CDA-fractie gaat hij daarin te weinig in op bedrijfsopvolging.

De Jager is van plan bedrijfsopvolgers voortaan voor maximaal 5 procent van het ondernemingsvermogen aan te slaan. Tegelijkertijd worden de tarieven voor partners en kinderen verlaagd en gaan de erfvrijstellingen omhoog. Hij hoopt hiermee de successiewet, die als ingewikkeld wordt ervaren, te vereenvoudigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.