Redactieblog

269 x bekeken

Botswana ruimt vee in verband met MKZ

In Botswana is de overheid begonnen met het ruimen van runderen in verband met een uitbraak van mond- en klauwzeer.

Om verspreiding van de ziekte via wild te beperken worden omheiningen rondom wildparken verhoogd naar 2,4 meter. Boeren van wie het vee wordt geruimd krijgen hiervoor een compensatie van 1500 Botswana Pula, ongeveer 150 euro per dier. In het hele land is het verboden om evenhoevige dieren of producten van deze dieren te vervoeren. Slachterijen liggen hierdoor stil. In het hele land wordt het vee gecontroleerd op verschijnselen van de ziekte.

De uitbraak vond plaats in het midden van het land, in het district Ghanzi. De ziekte is bij veertien runderen vastgesteld in een kudde van ruim 1400 dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.