Redactieblog

192 x bekeken

26.000 dieren gevaccineerd tegen Q-koorts

Dierenartsen hebben de afgelopen twee weken 26.000 geiten in de omgeving van Uden gevaccineerd tegen Q-koorts.

Dat meldt de Voedsel en Waren Autoriteit. Sinds vandaag mogen hobbydierhouders in het gebied hun dieren ook vaccineren tegen de ziekte, die abortus veroorzaakt bij geiten en schapen. De ziekte is ook besmettelijk voor mensen, die er met name longproblemen door krijgen.

Voor de vaccinatie van de hobbydieren zijn nog 14.000 vaccins beschikbaar. "Ik verwacht dat een deel van deze vaccins nog wordt gebruikt door professionele geitenhouders die iets afwachtender reageren op de vaccinatiecampagne, maar wel mee willen doen", vertelt dierenarts Daan Dercksen van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD). Hij is positief over de vaccinatiecampagne. "De vaccinatie verloopt reëel. De belangstelling voor de vaccinatie is groot, maar het moment waarop het vaccin beschikbaar kwam is niet ideaal. Veel dieren zijn al drachtig, waardoor ze niet gevaccineerd kunnen worden."

Of registreer je om te kunnen reageren.